علی مطهری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به این که شما طراح استیضاح وزیر کشور بودهاید این استیضاح به کجا رسیده است، گفت: این استیضاح علیرغم فشارهای زیادی که از جاهای مختلف به نمایندگان استیضاحکننده برای پس گرفتن امضایشان وارد شد اکنون ۲۰ امضا دارد در حالی که فقط ۱۰ امضا لازم است. این ۲۰ نفر قابل تقدیر هستند.
به گزارش آفتابنیوز؛ نماینده تهران در خصوص اینکه به این ترتیب آیا این استیضاح انجام میشود، به خبرگزاری ایلنا گفته است: هیأت رئیسه میگوید مقام رهبری با استیضاح مخالفاند، لذا آن را اعلام وصول نمیکنیم. احتمالا مخالفت ایشان به خاطر در پیش بودن انتخابات مجلس است.
وی بیان کرد: ما استیضاح را به بعد از انتخابات مجلس موکول میکنیم. معتقدیم که وزیر کشور به عنوان مجری تصمیم شورای هماهنگی سران قوا درباره مدیریت مصرف سوخت، به خاطر فراهم نکردن مقدمات و تمهیدات لازم برای اجرای این تصمیم، زمینه خسارات مالی و تلفات جانی قابل توجه را ایجاد کرده و به نظام جمهوری اسلامی ضربه وارد کرده است و باید بیاید و به نمایندگان مردم بابت این اشتباه بزرگش پاسخ بدهد.
مطهری تاکید کرد: البته خدمات ایشان در جای خود محفوظ و قابل تقدیر است ولی نمیتوان از این خطای بزرگ او گذشت گرچه به نظر من رئیسجمهور متهم ردیف اول است ولی استیضاح او در شرایط موجود به صلاح نیست.
به گزارش آفتابنیوز؛ در پی اعتراضات بنزینی، ۳۹ نماینده مجلس خواستار استیضاح وزیر کشور به دلیل عملکرد وی در این اعتراضات شدند.
در متن استیضاح وزیر کشور آمده است: وزیر کشور از طرف دولت مسئول اصلی اجرای تصمیم شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا در خصوص مدیریت مصرف سوخت بوده است. ایشان مقدمات و تمهیدات لازم برای اجرای این تصمیم خصوصا در جریان قرار دادن و اقناع مردم را فراهم نکرده و آسیب جدی به نظام جمهوری اسلامی وارد کرده است. وزیر کشور حتی برای شرایط آغاز اجرای طرح نیز تدبیر کافی نیندیشیده بود و شوراهای تأمین استانها دیر وارد عمل شدند. اگر تدبیر و تلاشی که از روز سوم ناآرامیها از نظر حفاظت از محلهای حساس اعمال شد از ابتدا اعمال شده بود، قطعا این مقدار خسارت مالی و جانی پدید نمی آمد.
اسامی اولیه امضاکنندگان
طرح استیضاح وزیر کشور را نمایندگان زیر امضا کرده بودند:
1.علی مطهری (تهران) ۲. محمدرضا نجفی (تهران) ۳. احمد مازنی (تهران) ۴. مصطفی کواکبیان (تهران) ۵. علی محمد مرادی (قروه) ۶. غلامرضا حیدری (تهران) ۷. محمد بیرانوندی (خرم آباد) ۸. محمدجواد فتحی (تهران) ۹. علی ساری (اهواز) ۱۰. حشمت الله فلاحت پیشه (اسلام آباد) ۱۱. علی ابراهیمی (شازند) ۱۲. نبی هزار جریبی (گرگان) ۱۳. سید هادی بهادری (ارومیه) ۱۴. محمدباقر سعادت (دشتستان) ۱۵. مهرداد بائوج لاهوتی (لنگرود) ۱۶. پروانه سلحشوری (تهران) ۱۷. علی گلمرادی (ماهشهر)۱۸. سید احسن علوی (سنندج)۱۹. سید قاسم جاسمی (کرمانشاه)۲۰. علی بختیار (گلپایگان)۲۱. ناصر شریفی (بندر لنگه)۲۲. منصور مرادی (مریوان)۲۳. کمال دهقانی فیروزآبادی (میبد)۲۴. مهدی شیخ (تهران)۲۵. حسین مقصودی (سبزوار)۲۶. محمدرضا بادامچی (تهران)۲۷. احمد مرادی (هرمزگان)۲۸. بیت الله عبداللهی (اهر)۲۹. سید ابوالفضل موسوی (یزد)۳۰. شهاب الدین بی مقدار (تبریز)۳۱. علی وقف چی (زنجان)۳۲. علیم یارمحمدی (زاهدان)۳۳. شکور پورحسین شقلان (پارس آباد)۳۴. بهرام پارسایی (شیراز)۳۵. محمود صادقی (تهران)۳۶. سلام امینی (ایلام)۳۷. حسین نیازآذری (بابل)۳۸. فاطمه حسینی (تهران)۳۹. احمد علیرضا بیگی (تبریز)»
کواکبیان: استیضاح وزیر کشور را اعلام وصول کنید/در قبال جان باختگان مسئولیم
پیشتر نیز مصطفی کواکبیان در جلسه علنی مجلس خطاب به عبدالرضا مصری که اداره جلسه علنی را بر عهده داشت، گفت: دستور آقای لاریجانی برای اعلام وصول استیضاح وزیر کشور را اجرا کنید. طرح استیضاح آقای رحمانی فضلی نصاب لازم را دارد و اگر امروز بگذرد فرصت این هفته را از دست میدهیم.
این نماینده اصلاح طلب مجلس در واکنش به عدم اظهار نظر رئیس جلسه گفت: اگر نمیخواهید نظر بدهید اشکال ندارد اما غیر از شهدای امنیت چند ده نفر از مردم نیز مظلومانه در حوادث آبانماه جان باختند و ما در قبال آنها مسئولیت داریم.
انتقاد محمود صادقی از عدم اعلام وصول استیضاح وزیر کشور
همچنین محمود صادقی در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی عملکردها در نحوه تصمیمگیری و اجرای مصوبه سران سه قوا درباره اصلاح قیمت بنزین و مدیریت حوادث پس از آن را ضعیف دانست و نسبت به نپذیرفتن عواقب تصمیمات از سوی تصمیمگیرندگان انتقاد کرد و ادامه داد: از وزیر کشور میپرسیم چرا نتوانستید پیامدهای اجرای این تصمیم را پیشبینی و پیشگیری کنید میگوید قبلا چندبار قیمتها را اصلاح کرده بودیم و حادثه مهمی رخ نداده بود؛ آیا مسئولی که قادر به تغییر شرایط محیطی نیست و با قیاس گذشته و بدون در نظر گرفتن تغییر شرایط تصمیم میگیرد و همچنین حاضر به عذرخواهی و قبول مسئولیت خود نیست، شایستگی سکانداری امور مختلف را دارد؟
وی همچنین در انتقاد از موضعگیری مسئولان و نحوه اعمال آمار جانباختگان حوادث اخیر اظهار کرد: آیا با این ادعا که ۸۵ درصد جانباختگان در اعتراضات حضور نداشتند و با سلاح غیرسازمانی کشته شدهاند، میتوانیم پاسخ خونهای مظلوم ریخته شده را بدهیم؟ شگفتا که برخی مسئولین این حوادث تلخ را که خسارت فراوان جانی و مالی و جبرانناپذیری برای نظام و کشور داشت فرصتی برای خنثیسازی توطئههای دشمنان اعلام کرده و بر طبل پیروزی میکوبند. برخی فرومایگان هم از حوادث اخیر به عنوان «حجامت نظام» تعبیر میکنند. شرم بر ما و شما.
نماینده مردم تهران، ری و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: چه کسی پاسخگوی مردم اسلامشهر، رباطکریم، شهریار و دیگر شهرهای حومه تهران است که از حمل و نقل عمومی و از آن محروم شدهاند؟ اینکه مردم این نواحی بیشتر در اعتراضات شرکت کردند به آن علت است که نگران این هستند که باید بیشتری تاثیر مستقیم ناشی از افزایش قیمت حاملهای انرژی را تحمل کنند. چرا با نگاه امنیتی بروز اعتراضات را به سازماندهی بیگانگان نسبت میدهید؟
صادقی به استناد از حدیثی امیرالمومنین (ع) ابراز عقیده کرد: وقتی نمایندگان در اعمال اختیارات نظارتی خود تصمیم به استیضاح برخی وزرا میگیرند و با وجود پیگیریهای فراوان هیات رییسه با لطایفالحیل اعلام وصول استیضاح را رد میکند، بیشترین آسیب را هم به دولت و هم به مجلس شورای اسلامی میزند. هماکنون در رسانهها میگویند که دولت و مجلس لابی و ساختوپاخت کردهاند. بگذارید هر کسی کار خودش را کند. بگذارید وزیر کشور در این مجلس حاضر شود چرا از پاسخگویی مسئولان اجرایی به مردم و نمایندگان هراس دارید؟ مطمئن باشید پاسخگویی مسئولان به مردم موجب تقویت اعتماد عمومی به نظام میشود.
عبدالرضا مصری در واکنش به نطق محمود صادقی گفته بود: در استیضاحها رعایت آییننامه الزامی است. دوستان میخواهند با فشار خارج از آییننامه استیضاح صورت بگیرد که این مقدور نیست. هنوز روسای کمیسیونهای مربوطه گزارشی به هیات رییسه ندادهاند. ما هیچ گزارشی دریافت نکردهایم. کار با فریاد درست نمیشود. تا به حال هم هر کسی در مجلس شورای اسلامی استیضاح شده است، بیشتر از قبل رای اعتماد گرفته است. اگر آییننامه رعایت شد در خدمت نمایندگان هستیم.
چه بلبل زبان شده
به مردم بگن آن میلیارد ها کجا رفته!!!!!!!